Fundación Mar Adentro together with Fundación Mi Parque designed and projected the green areas of Octavio Palma Pérez School, located in the commune of Sauzal (Maule Region), to promote leisure, recreation and environmental education of the community.

Students from the School

Students from the School

In July 2011 the community of Sauzal celebrated the renewal of the playgrounds and school grounds of the Octavio Palma Pérez School, which hosts 87 pre-primary and primary leveled students from Sauzal and other local towns. The project was carried out together with Fundación Mi Parque and Corporación Chileambiente.

Green areas, playgrounds, educational art murals, exercise machines, a vegetable garden and greenhouse were installed in several sectors of the school. Furthermore, in order to support the good academic standing this school has already shown, spaces for studies and art were also improved in this project.

Driven by our mission to promote an equitable education, our foundation participated in this project, in which we were able to incorporate art and sustainable planning, two elements that we consider necessary for a child’s comprehensive education.

The construction and improvement involved the use of natural materials, such as stone and wood, as well as planting floral species of the area with the aim of improving the conditions of this educational space, while keeping the identity of their local culture.

The project was developed in a participatory manner where students, teachers and community members worked together with the various specialized teams in this sustainable planning project.


Fundación Mar Adentro together with Fundación Mi Parque designed and projected the green areas of Octavio Palma Pérez School, located in the commune of Sauzal (Maule Region), to promote leisure, recreation and environmental education of the community.

In July 2011 the community of Sauzal celebrated the renewal of the playgrounds and school grounds of the Octavio Palma Pérez School, which welcomes 87 students from pre-primary and primary level from Sauzal and other local towns. The project was carried out by our foundation together with Fundación Mi Parque and Corporación Chileambiente.

Green areas, playgrounds, educational murals, exercise machines, an orchard and greenhouse were installed in several sectors of the school. Furthermore, in order to support learning and continue the good academic standing this school has already shown, spaces for studies and art were also improved in this project.

Driven by our mission of promoting equitable education, our foundation participated in this project, in which we were able to incorporate art and sustainable planning, two elements that we consider necessary for a comprehensive education of children and teenagers.

The construction and improvement involved the use of natural materials, such as stone and wood, as well as planting plant species of the area with the aim of improving the conditions of this educational space, while keeping the identity of local culture.

The project was developed in a participatory manner where students, teachers and community members worked together with the various teams specialized in sustainable planning.

El proyecto se desarrolló en forma participativa, donde los alumnos, profesores y miembros de la comunidad trabajaron en conjunto con los diferentes equipos de trabajo especializados en planificación sustentable.

  • Logo
  • Logo